Херсон-Харків поєднані українською: онлайн-подорож у світ української кухні
Цього тижня для учасників розмовного клубу з Харкова – проєкту, що реалізується у співпраці Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара та всеукраїнського проєкту «Єдині», відбувся захопливий онлайн-захід, присвячений українській кухні.
Захід, організований бібліотекаркою та модераторкою розмовного клубу Лілією Віжічаніною, мав на меті не лише ознайомити глядачів з різноманіттям страв української кухні, але й запропонувати їм цікаві та інтерактивні завдання, що зробили подорож до світу української кулінарії ще більш захопливою. Особливо учасників вразило розмаїття пам’ятників та музеїв різноманітним продуктам харчування.
Присутні мали змогу збагатити свій словниковий запас з теми української кухні, насолодитися описом популярних українських страв у творах відомих письменників – Івана Котляревського, Івана Драча, Андрія Малишка та інших.
Завершився онлайн-захід складанням величальної українському борщеві.
Учасники ділилися своїми враженнями, а також обговорювали важливість збереження кулінарних традицій України.